Grandininių pjūklų tipai ir pagrindiniai skirtumai

Kada reikia greitai ir efektyviai atlikti medienos pjovimo ar kitus statybos darbus – pasitelkiami grandininiai pjūklai. Jie gali būti trijų skirtingų tipų, įvairių galimybių ir skirtingų gamintojų – plati grandininių pjūklų įvairovė suteikia galimybę išsirinkti tokį, kuris atitiks visus Jūsų poreikius.

Šiame tinklaraščio įraše aptarsime pagrindinius grandininių pjūklų tipus, jų skirtumus ir pateiksime rekomendacinio pobūdžio informaciją, kuria galėsite vadovautis prieš įsigyjant grandininį pjūklą.


Elektriniai grandininiai pjūklai

Elektriniai grandininiai pjūklai gali pasiūlyti tam tikrų privalumų, bet turi ir esminių trūkumų. Jie tylesni nei benzininiai modeliai ir nereikalauja papildomos priežiūros – nereikia rūpintis tepalu ir kuru, tačiau privalu šalia turėti elektros lizdą, kadangi elektriniai grandininiai pjūklai yra su laidu. Jie gali varžyti judėjimo laisvę, tačiau, pasitelkus prailgintuvą, šią problemą galima išspręsti.

Malkų pjovimui savoms reikmėms elektrinių pjūklų visiškai pakanka. Paprastai jie naudojami lengvesniems darbams, pvz., šakų genėjimui ar nedidelių medžių pjovimui. Pravartu paminėti ir tai, jog elektriniai grandininiai pjūklai yra tylesni, ekologiškesni, juos ypač lengva užvesti, o jų veikimo laikas, palyginti su benzininiais pjūklais, yra nesibaigiantis, kadangi jiems nereikia kuro.

Akumuliatoriniai grandininiai pjūklai

Akumuliatoriniai grandininiai pjūklai naudojami tuo atveju, kai reikalingas ypatingas mobilumas. Manytina, jog tokio tipo grandiniai pjūklai dažniausiai nėra galingi, o jų veikimo laikas – sąlyginai trumpas. Dėl šių priežasčių akumuliatoriniai grandininiai pjūklai tinkamiausi nesudėtingiems pjovimo darbams, nereikalaujantiems daug energijos ir galios, tačiau kai kurie modeliai savo galingumu nenusileidžia ir benzininiams grandininiams pjūklams.

Prieš įsigyjant akumuliatorinį grandininį pjūklą svarbu įsitikinti, ar jo galios pakaks numatytiems darbams atlikti.

Nuo benzininio pjūklo akumuliatoriniai skiriasi tuo, jog jų veikimui reikalingas energijos šaltinis – akumuliatorius. Jei dirbsite tik sode – tai bus puiki alternatyva, tačiau dirbant ilgą laiką medžiuose privalu atminti tai, jog Jums reikės ir papildomų akumuliatorių.

Akumuliatorinius grandininius pjūklus dažniausiai renkasi tie, kuriems reikia mobilumo, kadangi jie yra mažesnio svorio ir nereikalauja didelės priežiūros, taip pat yra ekologiškesni, tylesni ir mažiau vibruoja.

Benzininiai grandininiai pjūklai

Siekiant įsigyti benzininį grandininį pjūklą, rekomenduojama apsvarstyti, kokioms reikmėms jis bus reikalingas – miške, kur jis bus naudojamas profesionaliai, ar namų aplinkoje, kurioje nereikia didelės grandininio pjūklo galios. Kuo daugiau galios, tuo lengviau nupjauti storesnius medžius.

Ne paslaptis, jog benzininiai grandininiai pjūklai yra ypač populiarūs buityje, ypač tada, kai reikia nupjauti didesnius medžius, medelius ar medžių šakas savo nuosavybėje.

Benzininiai grandininiai pjūklai neriboja judesių, kadangi jiems nereikia elektros lizdo. Dėl šios priežasties ypač patogu dirbti iš bet kurios vietos, tačiau jie gali daugiau sverti ir reikalauti žymiai daugiau priežiūros nei kiti grandininiai pjūklai. Jiems reikia tepalų ir benzino, o mišinį talpoje reikia keisti apytiksliai kas tris mėnesius.


Papildoma informacija

Prieš įsigyjant bet kurio tipo grandininį pjūklą, įsitikinkite, ar grandininis pjūklas tinkamai subalansuotas ir jį patogu laikyti rankoje – turėtų būti nesunku perimti grandininio pjūklo rankeną nepraradus pusiausvyros.

Atkreipkite dėmesį, kad grandininiame pjūkle būtų daug gerai išbandytų saugos funkcijų, kadangi tai sumažins susižalojimo riziką perpus. Taip pat visuomet naudokite tinkamas apsaugos priemones.


Norėdami įsigyti grandininį pjūklą, atitinkantį Jūsų poreikius, rekomenduojame kreiptis į UAB „Gitanos“ specialistus, kurie suteiks išsamią konsultaciją ir atsakys į visus rūpimus klausimus. Mūsų parduotuvėse galite įsigyti įvairių žymių gamintojų grandininių pjūklų, kuriems taikoma garantija. Suteiksime profesionalias serviso paslaugas, aprūpinsime dalimis ir papildomais priedais.

Kiti straipsniai