LOTO SISTEMA | Dar didesnė darbovietės sauga su naująja ABUS LoTo sistema!

Siekis – išlikti saugiems darbo vietoje

Pristatome aukščiausios klasės saugos sprendimą – pažangiąją ABUS Lockout/Tagout sistemą. Tai įrangos, mašinų ar kitų procesų atjungimas nuo įtampos ir tam tikra apsauga, kad atliekant techninę apžiūrą ar remontą pavojinga energija nebūtų vėl įjungta.

ABUSgarsus gamintojas, turintis ypač turtingą patikimų saugos sprendimų istoriją, dar kartą pakėlė kartelę novatorišku požiūriu į saugą darbovietėje. Šiame įraše susipažindinsime su moderniausia sistema LoTo, kuri žada iš esmės pakeisti įmonių požiūrį į saugą.


Kam reikalinga LoTo sistema?

Lockout/Tagout sistema yra itin svarbi siekiant apsaugoti darbuotojus ir išvengti nelaimingų atsitikimų įvairiose pramonės srityse. Paprastai tariant, LoTo sistema apima elektros grandinių ir vožtuvų uždarymą, ekstremalių temperatūrų neutralizavimą, judančių dalių apsaugą ir pan.

Iš esmės, LoTo yra saugos procedūra, padedanti išvengti atsitiktinio mašinų įsijungimo ir užtikrinanti, kad pavojinga energija nesuaktyvėtų. Turėdami blokuotės raktą savo kišenėje, darbuotojai gali visiškai kontroliuoti situaciją ir atlikti savo darbą saugiai.

Kasmet tūkstančiai darbuotojų susižaloja ar net žūsta atlikdami pramoninės įrangos ar mašinų remontą, techninę priežiūrą (VDI informacija). Ne paslaptis, jog daugelis šių nelaimingų atsitikimų įvyksta dėl nekontroliuojamo energijos išsiskyrimo. LoTo sistema būtent tam ir reikalinga, kad patikimai užblokuotų energijos tiekimą ir išsaugotų darbuotojo sveikatą.


LoTo sistemos komponentai

Lockout/Tagout sistema susideda iš 3 pagrindinių komponentų: blokatoriaus (izoliatoriaus), užrakto (spynos) ir žymos (identifikatoriaus). 

Žymose pateikiama svarbi informacija apie atliekamus darbus, dalyvaujančius darbuotojus ir numatomą pavojingos energijos blokavimo trukmę.

   


Kam pritaikoma LoTo sistema?

Ši sistema yra universali ir pritaikyta įvairioms pramonės šakoms bei įmonėms. Nesvarbu, ar darbas gamybos, statybos, ar bet kuriame kitame sektoriuje, kuriame vyrauja mašinos ir įranga, LoTo gali būti pritaikyta konkretiems poreikiams.

Pagrindiniai Lockout/Tagout sistemų naudotojai: techninės priežiūros personalas, mašinų operatoriai, meistrai, elektrikai, kranų operatoriai, šakinių krautuvų operatoriai.

LoTo sistemos apima ypač platų taikymo spektrą ir gali užkirsti kelią mechaniniams, elektros, hidraulikos ir pneumatikos pavojams. Dėl paprasto naudojimo ir ilgaamžiškumo ši sistema yra idealus pasirinkimas tiek mažoms, tiek didelėms pramonės įmonėms.


Apibendrinant, naujoji ABUS LoTo sistema, kurią galite įsigyti mūsų el. parduotuvėje, yra reikšmingas žingsnis į priekį saugos darbe srityje. Lockout/Tagout suteikia įmonėms galimybę sukurti saugią darbo aplinką veiksmingai izoliuojant energijos šaltinius techninės priežiūros darbų metu.

Teikdami pirmenybę darbuotojų saugai ir veiklos efektyvumui, apsvarstykite galimybę į savo saugos protokolus įtraukti ir ABUS LoTo sistemas. UAB „Gitana“ parduotuvėse rasite ABUS gaminių asortimentą, kuris Jums suteiks galimybę žengti pirmąjį žingsnį link saugesnės ir patikimesnės darbovietės jau dabar.


Visas LoTo sistemas rasite čia


Kiti straipsniai