Velykų pasaka

Vieną kartą, pradedant pavasario žiedams skleistis ir artėjant Velykoms, Velykų bobutė sugalvojo surengti nepaprastus rinkimus. Ji norėjo išrinkti patį geriausią, vikriausią ir sumaniausią Velykų zuikį, kuris dovanotų visiems stipriausius margučius. 

Pats jauniausias zuikis Gudruolis labai norėjo laimėti, bet jam sunkiai sekėsi spręsti Velykų bobutės duotas užduotis, tad Gudruolis sugalvojo pagudrauti ir kreipėsi pagalbos į mus.

Pirmąją dieną Bobutė davė užduotį zuikiams sukonstruoti patį stipriausią krepšį margučiams nešti, visi zuikiai bėgo rinkti šakelių ir pradėti pinti, o Gudruolis bėgo pas mus, į Gitanos parduotuvę, kad paskolintumėm kokybiškų MILWAUKEE įrankių krepšelio gamybai.

Supratę zuikio gudrybes nusprendėme taip lengvai neatiduoti jam įrankių ir paprašėme išspręsti lengvus galvosūkius. Kadangi Gudruolis buvo galvotas, sumąstė pagalbos prašyti iš Jūsų, mūsų mieli klientai.

Visi galvosūkiai bus skelbiami Facebook platformoje. Pirmąjį galvosūkį rasite čia: bit.ly/3IJviHj

Laikas bėga ir kiti Velykų liko visai nedaug...

Bobutė toliau tęsė savo puikiausio Zuikio rinkimus ir davė užduotį visiems Zuikiams – nutrumpinti žolę pievose ir laukuose, kad juose būtų lengviau paslėpti Velykinius margučius. Prasidėjo sumaištis: visi zuikiai pradėjo aštrinti dantis ir bėgti kuo greičiau žolės kramsnoti. O Gudruolis atsiminė, kad matė skelbimą apie naujausią SEGWAY robotą ir vėl atbėgo į parduotuvę, pasiėmė robotukų kiek išgalėjo ir paleido juos darbuotis už jį.

Ar pavyks suskaičiuoti, kiek SEGWAY Navimow vejos robotukų padeda Gudruoliui įvykdyti Velykų bobutės skirtą užduotį?

O jei ir jūs norite laiko skirti sau, veją palikite ekspertui–vejos robotu. Antrąjį galvosūkį rasite čia: https://bit.ly/3vcvXhp

Velykų Bobutė suprato, kad vis dar negali išrinkti geriausio zuikio, nes per visus tuos rinkimus zuikiai nespėjo tiek kiaušinių numarginti kiek reikia, tad nusprendė duoti užduotį zuikiams: nudažyti kuo daugiau kiaušinių. 

Pradėjo zuikiai ieškoti teptukų, maišyti dažus ir tada pamatė, kad visi kiaušiniai purvini ir juos pirmiausia reikia nuplauti. Pradėjo visi nešti kiaušinius į rasos padengtą žolę ir valyti juos... Visiems sekėsi greit darbuotis, tačiau Gudruolis norėjo viską padaryti dar greičiau ir laimėti.

Metė visus teptukus ir atbėgo pas mus. Paprašė MAKITOS dulksnos purkštuvo, kad kiaušinius galėtų nupurkšti, nereikėtų jų trinti į žolę ir jie būtų švarūs dar greičiau. 

Kaip visada, nenorėjome Gudruoliui taip lengvai atiduoti pergalės į rankas, tad nusprendėme patikrinti Gudruolio matematines žinias. Trečiąjį galvosūkį rasite čia: https://bit.ly/3Vy5uFQ

Štai ir atėjo ketvirtojo išbandymo rytas. Bobutė dar neapsisprendusi ties geriausio Zuikio titulo atidavimu... Nusprendė, kad reikia patikrinti kaip zuikučiai sugebės susitvarkyti su nauja užduotimi. 
Sumąstė, kad reikia paruošti didžiulį laužą Zuikio rinkimų ceremonijai ir liepė savo zuikučiams nupjauti kuo daugiau šakelių. Visi zuikučiai puolė graužti šakeles, kad būtų įmanoma sudėlioti didžiausią laužą, tačiau Gudruolis pamatė, kad greitai pavyksta įveikti tik mažas šakeles ir sugalvojo, kad jei pavyktų nupjauti bent tris dideles šakas nereikėtų tiek vargintis. 
Atbėgo Gudruolis į parduotuvę ir užsiprašė galingo grandininio pjūklo šakoms pjauti. Davėme zuikiui žemėlapį, kad sandėlyje surastų jį pats. 
Ar padėsite įveikti Gudruoliui labirintą iki EGO Power+ grandininio pjūklo? Pateikite atsakymą: kuris kelias nuo spalvotų margučių teisingas?
Galvosūkį rasite čia: https://bit.ly/4aahjq4

Bėga paskutinė diena prieš Velykas... Bobutė nusprendė, kad graži diena yra – tvarkymosi diena! Velykų bobutė savo zuikučiams liepė savo trobeles sutvarkyti, kas greičiausiai tai padarys – gaus dar vieną tašką pergalės link! 

Šį kart Gudruolis užsiprašė galingų BOSCH įrankių, nes reikėjo ne vieną darbą padaryti, o ir stogą sutvarkyti, ir žolę nusipjauti, ir net gyvatvores apkarpyti...

Padėkite Gudruoliui įveikti dar vieną galvosūkį, kad galėtų lengviau savo trobelę išblizginti ir laimėti! 

Suraskite 5 skirtumus: bit.ly/4cIe0Z0

Atėjo laikas priešpaskutiniam išbandymui Zuikių rinkimuose. 
Velykų bobutė pamatė, kad pagrindinėje salėje neveikia šviesos, kažkas sugedo ir Garsiai pareiškė:
- Tas, kuris sugebės sutvarkyti laidus ir įžiebs vėl šviesą, gaus daug taškų. 
Visi zuikiai krapštė galvas, kaip gi čia dabar tuos laidus sukarpyti, jų dantukai tik žolei ir šakelėms skirti, bijojo nusilaužti... ėjo diena, dvi, niekas neranda sprendimo. 
Gudruolis pamąstė, jei jau Gitana turi visokių pjūklų ir robotų, tai tikrai turės ir specialių įrankių elektrikams. Atbėgo prašydamas, kad pasiūlytumėm pačius kokybiškiausius įrankius kabeliams spausti, kirpti ir tvarkyti. Pasiūlėm Gudruoliui laimėti KNIPEX įrankių, jei sugebės išspręsti matematinę užduotį. Žinoma, pagalbos prašo iš jūsų. 
Tai koks gi skaičius slepiasi už kombinuotų KNIPEX replių elektrikams?
Galvosūkį rasite čia: bit.ly/3vADu9P

Na ir štai, atėjo lemtingoji diena. Šiandien paskutinė užduotis ir Velykų bobutė skelbs laimėtoją. Surinko visus zuikius į vidinį sodą, kur auga visos gėlės dažams gaminti, kuriuos naudoja margučių marginimui. Per visas varžybas zuikiai užmiršo jomis rūpintis ir jei sodo nesutvarkys kitais metais margučiai bus bespalviai... 

Velykų Bobutė tarė, kad tai paskutinis ir pats svarbiausias išbandymas! Reikia ir žolytę patrumpinti, ir nudžiūvusius lapus nupūsti, ir visus užaugusius krūmynus išgenėti.

Na ką, kaip visada zuikiai puolė į darbą ir pradėjo tvarkyti sodą. Gudruolis paliko toks išpuikęs per šias žaidynes, kad net nesivargino eiti į sodą, iškart bėgo į „Gitanos“ parduotuvę sodo priežiūros įrankių paprašyti.  

Nusprendėm, kad dovanosime zuikiui FLEX sodo įrankius, kad laimėtų pačio geriausio zuikio rinkimuose. Susirinko visą glėbį įrankių ir laimingas nubėgo darbuotis.

 Ar pavyks suskaičiuoti kiek sodo įrankių zuikis pagriebė? 

Galvosūkį rasite čia: bit.ly/43ORl8Y

Na štai ir atėjo ta lemtinga diena. Pamačiusi kaip visi sodai blizga, krepšiai atlaikė keliones, visi margučiai, kurie buvo išdalinti žmonėms – tapo stipriausiais, bobutė labai apsidžiaugė ir pradėjo rėžti kalbą:

-        Ar patiko jums šios žaidynės?

Visi zuikiai šaukė choru, kad taip! Tada Bobutė pakvietė visus zuikučius apsižvalgyti į jų atliktus darbus, pradėjo žvelgti visiems į akis ir girti kokie jie šaunuoliai. Tada žvilgsnis užstrigo ties Gudruoliu ir bobutė tarė:

-        Na, Gudruoli, tu esi ne tik šaunuolis, bet ir gudriausias iš visų. Stebėjau aš visą tavo darbą, visi darbai su įrankių pagalba atlikti be priekaištų... Pagal taškų lentelę irgi pirmoje vietoje esi, bet nesinori nuskriausti visų likusių zuikių, nes jie nesukčiavo...

Gudruolio veide pasirodė nerimas, juk tiek stengėsi bėgioti pirmyn ir atgal, tiek vargo kol visas užduotis išsprendė, kurias davė „Gitana“ parduotuvėje, na ir darbai tobulai atlikti, be jokių priekaištų... Nusprendė netylėti ir papasakoti bobutei:

-         Na matot... Aš jauniausias, neturiu dar tiek jėgų, tad visi už mane stipresni. Aš jauniausias, nežinau kaip savo šuolius pagreitinti, tad visi už mane greitesni... Žinojau, kad nelaimėsiu šių žaidynių jei nepasitelksiu pagalbos. Netinginiavau aš, o lavinau protą ,,Gitana“ parduotuvėje.

Visi zuikiai sukluso, nusišypsojo Gudruoliui ir pradėjo skanduoti Gudruolio vardą. Bobutė pamačiusi, kad visi zuikučiai palaiko jauniausią nusprendė padovanoti zuikiui laimėjimą. Ir taip Gudruolis tapo pačiu geriausiu Velykų zuikiu!

Atsinaujinkite ir jūs savo sodo įranga: bit.ly/4cnD5Iw

Kiti straipsniai