Kaip išsirinkti tinkamą Felco sekatorių?

Norint turėti gražų sodą, sutvarkytą gerbūvį ar gausų derlių, būtina prižiūrėti ir genėti medelius, vaiskrūmius ar gėlynus. Gana sudėtinga išsirinkti tinkamą įrankį visiems darbams atlikti, todėl paruošėme trumpą gidą, kuriame išsamiau papasakosime apie FELCO sekatorius ir padėsime išsirinkti labiausiai Jūsų poreikius atitinkantį, komfortišką įrankį.

Norint išsirinkti tinkamą ir patogų įrankį visų pirma reikia žinoti savo plaštakos dydį, netinkamo dydžio įrankis netik labiau vargins dirbant sode, bet ir gali sukelti tam tikras riešo ar raumenų ligas.

Tam, kad sužinotumėte savo plaštakos dydį, galite naudoti FELCO sukurtą rankos plaštakos matavimo skalę. Ją rasite  ČIA .

Pats populiariausias nuo 1948 m. parduodamas sekatorius yra FELCO 2. Jis skirtas didelei plaštakai, bet dėl savo ergonomiškų rankenų, pagamintų iš kaltinio aliuminio, patogus bus ir vidutinio dydžio plaštakas turintiems naudotojams. Šis sekatorius yra universalus, tinka kirpti iki 25 mm storio šakas. Paprastas, tikslus perkalibravimas ir priežiūra.

FELCO 5 sekatorius turi plienines rankenas, todėl yra šiek tiek sunkesnis nei modeliai su rankenomis, pagamintomis iš aliuminio. Tikslūs kirpimai, lengvai galandami ašmenys. Dėl smailaus ašmenų priekio, lengviau kirpti tankiai priaugusius augalus, nepažeidžiant pačio augalo. Sekatorius skirtas didelei plaštakai.

FELCO 6 sekatorius yra skirtas vidutinio dydžio plaštakai. Lengvesnis, kerpa iki 20 mm storio šakas. Lengvai keičiami ašmenys, tikslus ir švarus kirpimas.

FELCO 7 sekatorius turi besisukančią apatinę rankeną, kuri palengvina darbą, kai norima tiesaus kirpimo, o rankos neįmanoma tinkamai pakreipti. Skirta naudoti, kur reikia daug ir ilgai įvairiais kampais genėti šakas. Lengva įrankio priežiūra. Sekatorius tiks tiek vidutinei, tiek didelei plaštakai.

FELCO 8 sekatorius dėl savo rankenų formos atrodo lyg būtų rankos pratęsimas, tai sumažina reikalingos jėgos kiekį, norint nukirpti storesnę augalo šaką. Patogu, kai reikia daug karpyti, nevargina darbo metu. Naudojamas vynuogynuose, medelynuose, soduose ir parkuose. Puikiai tiks vidutinei ir didelei plaštakai.

FELCO 14 sekatorius iki 18 mm skersmens šakas kirps itin preciziškai. Jis patogus ir lengvas, skirtas naudotojams su maža plaštaka.

FELCO 160S sekatorius dėka rankenų, pagamintų iš stiklo pluošto, yra ypač lengvas. Tinka naudotojams su maža plaštaka, nedideliems krūmynams ir vaismedžiams genėti, kirpti iki 20 mm storio šakas.

FELCO 160L sekatorius praktiškai įdentiškas 160S modeliui, tik jis yra skirtas naudotojams su didele plaštaka.

Tinkamai prižiūrėti sekatorius padės FELCO gamintojo sudarytas įrankių priežiūros gidas su vaizdo įrašais. Priežiūros gidą rasite  ČIA .

Daugiau informacijos apie FELCO sekatoriaus pasirinkimą rasite peržiūrėję šį video (EN).

Susijusios prekės

Kiti straipsniai