Perversmas sodo sektoriuje – naujieji Segway Navimow!

Su džiugesiu pristatome ilgai lauktą NAUJIENĄ – itin inovatyvius, pažangius, ne vieną apdovanojimą pelniusius robotus vejapjoves – Segway Navimow 

Segway – viena iš pirmaujančių novatoriškų transporto priemonių bei aptarnavimo robotų gamintojų, nuo šiol žengianti ir į sodo sektorių su naujausiais robotais vejapjovėmis – Navimow.  


Pažangi dirbtinio intelekto technologija, apjungianti EFLS (GPS) ir VisionFence sistemas

Šio vejos roboto veikimas – ypač tikslus. Tiek vejos robotas, tiek ryšio stotelė priima GPS signalus iš palydovų – tokia vienu metu atliekama duomenų analizė užtikrina buvimo vietos nustatymą net 2 cm tikslumu.

Tinkamam Navimow vejos roboto veikimui pakanka 10-ties palydovų, matančių stoties ir roboto antenas vienu metu. Ši Segway sukurta sistema yra GPS, giroskopo, akselerometro, kompaso, barometro ir žingsniamačio (odometro) komponentų junginys – kitaip tariant, EFLS sistema sujungia palydovus su vejapjovės jutikliais ir užtikrina itin tikslią vejos roboto padėtį, sistemingai pjaunančią pagal virtualią ribą. 

Naujasis Segway priedas VisionFence Sensor suteikia galimybę net ir sudėtingą veją pjauti dar paprasčiau. Specialus dirbtinio intelekto lustas ir pažangus vizualinio atpažinimo algoritmas padeda Navimow greičiau ir tiksliau atpažinti įvairius objektus, su kuriais susiduriama pjovimo metu. Atkreipiamas dėmesys ir į tai, jog VisionFence Sensor technologija aptinka ir judančius objektus. Taip pat ši technologija padeda vejos robotui orientuotis tais atvejais, kai dėl aukštų objektų ar kitų kliūčių trumpam susilpnėja GPS ryšys.


Inovatyvi vejos priežiūra – tyli, saugi ir patvaresnė nei bet kada anksčiau

Segway Navimow yra viena saugiausių, tyliausių ir pažangiausių vejapjovių, o galingiausias modelis Navimow 3000 gali nupjauti net iki 3000 m2 vejos plotą. Vejos roboto pjovimo režimą nustato algoritmas, o jame esanti vietos nustatymo sistema EFLS tikslina ribas ir nuoseklų pjovimą, nepaliekant jokio nenupjauto ploto. Taip pat, Navimow po kiekvieno pjovimo keičia pjovimo kryptį – taip užtikrinamas dar švaresnis pjovimas.

Triukšmo lygis vejapjovėje sumažintas iki vos girdimų 54 decibelų – toks garsas lyginamas su standartiniu elektriniu dantų šepetėliu. Navimow vejos robotas yra sukurtas atsižvelgiant į saugumą – turi daugybę įmontuotų saugos jutiklių: kampinio greičio, jėgos, magnetinio lauko matuoklį, pakėlimo jutiklį, standartinėje komplektacijoje esančius kliūčių aptikimo jutiklius vejapjovės bamperyje, BladeHalt jutiklį, užtikrinantį papildomą saugą ir sustabdantį vejos roboto peilius, jei objektas liečiasi su jutiklio sritimi. 

Navimow yra atsparus vandeniui pagal IPX6 standartą, todėl jį be jokios baimės galima nuplauti paprasčiausia sodo žarna. 


Išmaniosios Navimow programėlės valdymas: tobula vejos priežiūra vos vienu prisilietimu iš bet kurios buvimo vietos 

Programėlė Navimow ne tik praneša įvairias, su vejos robotu susijusias, žinias, bet ir veikia kaip išmanusis valdymo pultas. Vos keliais paspaudimais naudotojai gali rasti išsamius mokomuosius vaizdo įrašus ir aiškias instrukcijas, palengvinančias Navimow naudojimą. 

Naudodami minėtąją programėlę, vartotojai gali ne tik nustatyti ir reguliuoti pjovimo teritoriją, esant šalia roboto, bet ir nuotoliniu būdu valdyti, stebėti vejapjovę iš bet kurios pasaulio vietos, bet kuriuo metu (išskyrus Navimow H500). Paminėtina ir tai, jog programėlėje galima patikrinti vejos roboto būseną realiuoju laiku, koreguoti pjovimo grafiką, nustatyti apsaugos nuo vagystės signalizaciją, reguliuoti pjovimo aukštį (30–60 mm) ir visuomet naudotis naujausiomis Navimow funkcijomis, reguliariai įdiegiant atnaujinimus.

Navimow turintys klientai išvengia rūpesčių dėl perimetro laidų tiesimo ir gali būti tikri, jog jų vejos robotas laikysis iš anksto nustatyto maršruto, nukrypdamas nuo kurso tik tuo atveju, jei siekia išvengti netikėtų kliūčių. Pažangus Navimow aplinkos supratimas ir gebėjimas prisitaikyti prie netikėtų scenarijų maksimaliai palengvina naudotojo gyvenimą ir suteikia galimybę džiaugtis vejos priežiūra. 

Susijusios prekės

Kiti straipsniai