OSA ženklinimas - užtikrintas saugumas darbe

Pastebime, kad šiandien rinkoje labai daug diskų, kurie turi EN12413 ženklinimą ir yra parduodami už ypatingai mažą kainą. Akimirkai galėtų pasirodyti, kad tai puikus kainos ir kokybės santykis, juolab, kai pavadinimai vienas už kitą geresni ir diskas, dažniausiai gaminamas Kinijoje, pateikiamas tarsi tikro profesionalo pasirinkimas. Šįsyk kalbėsime ne apie tokių diskų kokybę, bet apie kitą, labai svarbų faktorių - saugumą. Taigi, ar tikrai klientas saugus dirbdamas su šiuo disku?!

Ką turėtumėte žinoti:

  • EN12413 standarto ženklinimą gali užsidėti visi gamintojai, kurie mano, kad atitinka keliamus reikalavimus.
  • Jei neatsitiko jokių nelaimingų atsitikimų ar tiesiog niekas nesikreipė, tai atitinkamos įstaigos minėtų gamintojų netikrina ir nekontroliuoja.
  • Platintojas, prekiaujantis tokių gamintojų diskais, rizikuoja savo įmonės gerove, jei atsitiktų nelaimingas atsitikimas ir nukentėjęs asmuo, ar įmonė kreiptųsi į teismą.

OSA (Organization for the Safety of Abrasives) - tai visame pasaulyje pripažinta abrazyvinių medžiagų saugumo organizacija. Į šią organizaciją įstojęs gamintojas privalo:

  • Leisti audituoti produkciją, t.y. nuolatos tikrinti jos kokybę planuotais ir neplanuotais vizitais.
  • Turėti įrenginius, kuriais kontroliuos ir tikrins kiekvieną diskų partiją.
  • Dirbti pagal ISO 9000 standarto kokybės vadybos principus ir atitikti OSA organizacijos keliamas saugumo normas.

OSA ženklas ant abrazyvinių medžiagų patvirtina, kad gamintojas rūpinasi maksimaliu vartotojo saugumu, apdraudžia jį nuo nelaimingų atsitikimų ir gali pateikti visus reikalingus tai patvirtinančius dokumentus.

Visi PFERD metalo šlifavimo diskai

Kiti straipsniai